Om oss

Vi grundade Solid Code eftersom vi såg att det fanns ett behov att kunna anställa systemutvecklare endast vid behov. Det är inte alla företag som har råd att anställa en utvecklare och allra minst att anställa tre kompetenta systemutvecklare.

 

Vi har slagit våra kloka huvuden ihop för att se till att kunden får den bästa möjliga lösningen till sitt programmeringsbehov. Vi har alla arbetat för flertalet företag innan vi grundade Solid Code och vi kan därför säga att vi har en djupare förståelse för business. Genom att kombinera all vår kunskap och genom att vi ha möjlighet att jobba i ett sammansvetsat team, är vi övertygade om att vi kan ge våra kunder insiktsfulla, skräddarsydda och högkvalitativa lösningar.

Hans Seppelin

 

Jag heter Hans Seppelin och jag är en positiv man som uppskattar både musik och humor på daglig basis. Jag är 50 år gammal och pappa till två barn. På fritiden umgås jag med min familj och tränar B-flickornas fotbollslag. För att hålla mig själv i trim löptränar jag regelbundet. Mitt längsta lopp hittills är Lidingöloppet, som är ett 30 km långt terränglopp. Jag tycker egentligen om de flesta sporter och har till exempel på senare tid börjat dyka.

 

Eftersom jag är 50 år så har jag haft en hel del tid att programmera. Jag fick min examen 1992 och har jobbat som företagare sedan 1993. Jag har en hel del erfarenhet av systematisering, planering och programmering eftersom jag har jobbat med både större och mindre projekt på exempelvis Riksförsäkringsverket (Sverige), Estlander & Partners, ABB och Wärtsilä. Jag är något av en perfektionist och koden jag skriver skall helst vara felfri. Genom åren och diverse projekt har jag dock lärt mig att bemästra tidshantering och veta vad man skall lägga tid på.

 

De språk som jag för tillfället hanterar bäst är VB.net och C#. Men jag har även använt JAVA, PHP, C++ och COBOL. Databaserna jag använder är MS SQL, Oracle och MySQL.

Robert Ahlskog

 

Jag heter Robert Ahlskog och är född och uppvuxen nära havet, på Björkö precis utanför Vasa. Jag är en positiv typ som uppskattar ett skämt nu och då. Förutom programmering är jag intresserad av alla typer av teknik. Praktisk elektronik och mekanik är exempelvis inget jag är främmande för. Ett relativt nytt intresse för mig är min 3D printer, där det är roligt att utforska hur man skall designa för att få den produkt man är ute efter. Om jag helt och hållet vill logga ut från all teknik cyklar jag med min mountain-bike i skogen.

 

När det kommer till programmering är jag intresserad av arkitekturen av koden. Jag strävar efter att skriva kod så att den skall kunna användas på nytt. Jag har programmerat i över 15 år nu och jobbat med en hel hög olika sorters uppgifter, allt från microkontroller till webbapplikationer och stationära applikationer. Jag uppskattar att lära mig nya saker och att lära mig ett nytt kodspråk borde inte vara någon omöjlighet bara jag får en vecka eller två att jobba med det. En devis som jag tror hårt på är att man aldrig skall lita blint på något som fungerar. Om något fungerar brukar jag medvetet och strukturerat förstöra koden för att förstå varför den fungerade i första hand och sedan bygga upp den igen.

 

Jag har gedigen erfarenhet av olika typer av utveckling av programvara för bland andra: Edge Innovation, DigiTalo och Fixura.

 

De språk som jag för tillfället hanterar bäst är C++, C#, vb.net, Python, Php och SQL, men jag har även använt C, Bash, JAVA och Javascript.

Mattias Ahlholm

 

Jag heter Mattias Ahlholm och är en vänlig kille med en stor dos nyfikenhet och en något konstig humor. Fortfarande, efter 30 år av programmering, är jag övertygad om att allt är möjligt, även om det ibland kan krävas galna idéer (vilka jag som tur inte saknat så här långt). Jag tycker om sport och har faktiskt sprungit ett halvmaraton. Den andra halvan har jag tänkt göra en ny dag. När jag inte programmerar så gillar jag att spendera min tid på mitt lantbruk och ta hand om min tjur.

 

När det kommer till programmering brinner jag för städad, fungerande kod och processen för att komma dit. En generell regel som jag försöker följa är att eftersom en normal programmerare skall läsa kod 10 gånger mer än de skriver kod, så försöker jag i processen att tänka på den som skall läsa koden efter att jag skrivit den. Generellt sett så kan jag se helheten samtidigt även om jag också fokuserar på detaljerna. Jag diskuterar mer än gärna mina tankar om programmering så att vi tillsammans kan fundera på hur man kunde utveckla programvaruutveckling vidare.

 

Jag har gedigen erfarenhet av olika typer av programvaruutveckling genom mitt jobb för bland andra Estlander & Partners (Software Developer) och Fixura (Head of Software Development).

 

De språk som jag för tillfället hanterar bäst är Php, C#, Vb.net och Sql, men jag har även använt C++ VBA, C, Python och Javascript.

Kontaktuppgifter